English Version
4. FAT
Base on ingredient inside fat has divide in 2 types are :
1. Fat Plant ( vegetable fat )
2. Animal Fat
( see the fat Chart in anther document )
Any kind fat as usual using for cake making are :
1. Butter ( animal fat )
Has Characteristic are :
- Good flavor
- Less in creaming and emulsion
- Has 80 – 81% Milk fat and 14% water contain
- Has arrange Melting point between 33 – 35 Degrees Celsius.
to Be Continued...
Bahasa Version
4. LEMAK
Berdasarkan bahan baku Lemak dibedakan menjadi 2 macam.
1. Lemak dari Tumbuhan ( Vegetable Fat )
2. Lemak dari Hewan ( Animal Fat )
Berikut Bagan hasil olahan dari Lemak / Fat tersebut diatas.
Jenis Lemak yang sering dipergunakan untuk pembuatan Cake adalah :
1. Mentega ( butter )
Dengan karateristik sebagai berikut :
o Aroma yang harum
o Rendahnya Daya Creaming dan emulsi
o Mengandung 80 – 81 % lemak susu dan 14 % air
o Titik Leleh 33 – 35ยบ C
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar