English Version
2. Margarine ( Vegetable fat / Plant fat )
- The flavor less than Butter
- Has great creaming power and emulsion
- Has 80 -90% fat Plan or vegetable fat and 18% water containe
- Has melting point arrange between 37 – 42 degrees Celsius.
3. SHORTENING
Has Characteristic :
- Very soft in flavor ( almost no flavor )
- Best Creaming
- Has 99% fat and 1% maximum water contain inside
- Has melting point arrange between 40 – 44 degrees Celsius.
In cake making fat has function are :
- keep help aeration
- softness cake crumb
- Increase taste
- Increase long lasting storage
To Be Continued
Bahasa Version
2. Margarine
Dengan karateristik sebagai berikut :
o Aroma tidak seharum Butter
o Mempunyai Daya Creaming dan emulsi yang baik.
o Mengandung 80 – 90% lemak tumbuhan dan max 18 % air
o Titik Leleh 37 - 42º C
3. Shortening
Dengan Karateristik sebagai berikut :
o Aroma Kurang Harum
o Mempunyai Daya Creaming Paling Bagus
o Mengandung 99% lemak danmax 1% Air
o Titik Leleh 40 - 44ºC
Fungsi Lemak didalam pembuatan cake adalah ;
- Membantu dalam pengembangan ( aerasi )
- Melembutkan Tekstur
- Memperbaiki rasa
- Memperbaiki Kualitas penyimpanan
- Memberikan warna pada kulit Cake
- Membuat cake tidak kenyal karena pembentukan gluten.
Bersambung...
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar