Rabu, 10 Juni 2009

Bread making ( Part 6 )

English Version......

  1. MILK POWDER

Milk Powder become 3 kinds of classes, there are :

- Full Cream Milk, produced from cow follow the special process become ground or powder Milk. Full Cream Milk Powder has fat contain inside more than 24% with protein between 5 – 6%, its suggestion for sweet bread making.

- Skim Milk Powder, produced from cow with follow special process become ground or Powder milk with Protein Contain are 80%, its best result for bread making which 10% sugar inside, such as Toast Bread, cereal Bread etc.

- Whey Powder, its by product of Milk process its only addition cost I if we use it for bread making process, without have increase quality for bread.

Generally additional Milk Powder in recipes has to ;

- soften Gluten cause fat contains inside, its effect bread become softness

- make strong or hard bread crumb specialize Skim Powder.

- Increase Flavor and nutrient

- Increase water absorb in bread making at less 10% from milk scale weight in recipes.


To be Continuous......


Bahasa Version......

6. SUSU BUBUK

Susu Bubuk secara garis besar dibedakn menjadi 3 macam :

- Susu Bubuk Full Cream, dihasilkan dari susu sapi, melalui proses khusus sehingga menjadi bubuk, kandungan lemak diatas 2.6 % dengan protein berkisar antara 5 – 6 %, sehingga sangat baik untuk pembutan roti yang menggunakan gula lebih dari 10%.

- Susu Bubuk Skim, dihasilkan dari susu sapi murni yang melalui proses khusus sehingga menjadi bubuk, kandungan lemak hampir tidak ada dengan kandungan protein lebih dari 80 %, sehinga sangat baik untuk pembuatan roti dengan kadar gula kurang dari 10%.karena kandungan protein yang banyak akan membantu roti untuk berdiri dengan kokoh.

- Whey Powder ( by product susu ) susu jenis ini biasanya banyak dipakai di industri rumahan karena harganya yang ekonomis.

Fungsi secara umum penambahan susu didalam resep adalah.

- Membantu melunakan gluten terutama yang full cream

- Memperkokoh struktur roti terutama yang skim

- Memberikan aroma dan meningkatkan gizi.

- Peningkatan daya serap air hingga 10 % dari berat yang ditambahkan dalam resep, terutama untuk susu bubuk.

bersambung......

Tidak ada komentar:

Posting Komentar